Home / Vijesti / Održan sastanak radnog tima koji će raditi na implementaciji projekta ‘Reci ovisnosti ne’

Održan sastanak radnog tima koji će raditi na implementaciji projekta ‘Reci ovisnosti ne’

Danas je u Prvoj osnovnoj školi u Živinicama održan sastanak radnog tima koji će raditi na implementaciji projekta ‘Reci ovisnosti ne’. Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o štetnosti opojnih sredstava po djecu i odnose u porodici, te jačanje saradnje između učenika, nastavnika i roditelja. Projekat će se realizovati u saradnji sa učenicima osmih i devetih razreda i njihovim nastavnicima i roditeljima.

Sastanku radne grupe prisustvovali su i predstavnici Odgojnog centra Tuzlanskog kantona koji će biti na raspolaganju Prvoj osnovnoj školi po pitanju realizacije edukativnih radionica za djecu i roditelje. Cilj radionica je pomoći roditeljima u prepoznavanju problema i negativnih simptoma ovisnosti.

U realizaciji projekta učestvovat će i Medžlis Islamske zajednice Živinice, tačnije, Odjel za brak i porodilicu Medžlisa. Otuđivanje unutar porodice problem je koji sa sobom nosi i ovisnost, a prema riječima Amre Hamidović, predsjednice Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Živinice, roditelji uglavnom nemaju vremena da razgovaraju sa svojom djecom.

About JU Odgojni centar TK

Check Also

Okrugli sto: “Ključne kompetencije za 21. vijek – Kako djecu i mlade pripremamo za budući život i tržište rada”

27.09.2022.godine Međunarodno udruženje “Interaktivne otvorene škole” (MIOS) Tuzla, organizuje okrugli sto na temu Ključne kompetencije ...